Om Mig

Att välja en fotograf är inte bara att välja någon vars bilder man tycker om. Det handlar också mycket om personkemi. Att hitta någon man litar på att slappna av inför. Någon man känner förtroende att överlåta sina barn till för en stund. Här kan du läsa mer om mig. Vem är jag, bakom kameran?

Vem är jag?

Det är jag som är Ylva-Li Mannby.
Jag är mamma, till världens busigaste och finaste tjej! Hon heter Ellie och figurerar ibland på sociala medier och på hemsidan. Än så länge tycker hon om att bli fotad.

Katter! Vi älskar katter i vår familj. Jag är lite av en kattnörd och kan väldigt mycket om katter. I dagsläget har vi 4st. 1st devon rex och 3st cornish rex. De sistnämnda är dotterns, enligt henne iaf, och faktiskt enligt katterna också. De älskar henne ofantligt mycket.

Sommartid längtar jag alltid ut på havet. Som barn var vi ute mycket på sjön med vår egen båt. Det var inte ovanligt att vi var ute 4-5 veckor i sträck! När jag känner havsdoft, pirrar det lite extra i min mage.

Jag är väldigt färgglad av mig! Älskar färg. Gärna regnbågsfärgat. Det är vackert. Eftersom jag också syr så har jag väldigt ofta färggranna kläder på mig. Ofta till barnens lycka.

Amning

 

Någonting jag verkligen brinner för, är amning. Bandet mellan mamma och barn vid amning är så speciellt och vackert.
Min dotter föddes 2 månader för tidigt, och det var aldrig helt säkert att vi skulle kunna amma. Därför blev det också verkligen en hjärtefråga med rätten att få amma, var och när du vill.
I 6 veckor sondade och pumpade jag. Efter det kunde vi dra bort den och hon kunde amma helt själv. Vi slutade först när hon var 2,5 år. För många känns det läskigt och overkligt att amma så länge. För oss var det en självklarhet och något hon behövde. Det var en ynnest att få ha amningen vid förskolestart och alla baciller vi fick.
Jag är alltid väldigt noga med att poängtera att jag absolut aldrig någonsin ser ner på dig som inte vill, eller inte kan amma. Vi är alla föräldrar. Vi gör det bästa för våra barn. Att de får ha oss som trygghet är det allra viktigaste.

 

 

 

 

5 fakta om mig som du säkert inte visste!

1. Jag har tre katt-tatueringar på mina armar. Jag är grymt stolt över dem och hoppas kunna utöka någon gång i framtiden.

2. När jag var liten var jag hysteriskt rädd för regnbågar! Ja, det är sant! Jag grät och fick panik när jag såg en..

3. Jag har suttit som moderator på Sveriges största kattforum i över 10 år! Men jag avgick när min dotter föddes, då fanns inte tiden längre. Jag tog kattnörderiet till en helt ny nivå.

4. Av alla färger, så är det lila som får mitt hjärta att klappa lite extra. Så pass att jag en tid hade lila hår. Nej, det var inte som tonåring. Det var bara nåt år sen.

5. Min dotter föddes 2 månader för tidigt. Jag fick havandeskapsförgiftning och låg inne på sjukhus 1 mån totalt. Allt gick jättebra vilket vi är mycket tacksamma för!