Sommarhetta

Barn vid träd

Tänkte vi ska kicka igång bloggen igen.
Covid-19 kom och störde lite under våren. Det är ju fortfarande inte bra, men det är lättare nu när det är varmt ute, så man kan träffas ute.
Jag har mycket fotograferingar just ute nu. Vilket är perfekt i dessa tider ändå. Vi håller avstånd och får till magiska bilder!

För några veckor sen träffade jag en bekant och hennes fina familj för en fotografering nära där vi bor. Så galet vackert, men sjukt mycket mygg!
Tur det var nära hem så jag kunde snabbt ta mig hem och hämta myggspray åt oss alla. Nu ligger den med i kameraväskan så den kommer med varje gång.

Hur klarar ni av värmen? Det ska ju bli svalare igen nästa vecka. Men just nu är det drygt 30 grader här i Uppland. När jag skriver detta sitter jag vid datorn och en fläkt som får gå, annars svimmar jag.
När dottern kommer hem från förskolan ska vi bada lite i vår pool tror jag. Det känns extra bra att ha en just dessa dagar faktiskt. Så slipper man packa ihop sig och åka iväg varje gång.

Mina 5 tips för riktigt varma dagar!
1. Dricka dricka dricka! Faktiskt det absolut viktigaste. Läste nånstans att du ska dricka tills du inte är törstig och sen lite till.
2. Frys vatten! Japp. Ta en flaska (plast) fyll till hälften med vatten och lägg i frysen. Ta ut sen och fyll upp med vatten igen. Vattnet håller sig gott kallt medans isen smälter.
3. Kalla handdukar! Blöt handdukar och lägg i kylen och ta fram för att kyla ner er. Extra viktigt för riktigt små barn som inte kan säga till om de är varma. Tips i tipset! Känn i nacken på din bebis om hen är varm eller kall. Är hen jättevarm och du inte vill klä av mer pga sol, lägg en sval handduk vid nacken.
4. Håll dig i skuggan och vila!
Låter naturligt heller hur. Många kanske väljer att jobba i hettan. Men ta det lugnt. Håll dig i skuggan och ta inte ut dig för mycket.
5. Minipool. Har du ingen egen pool och inte vill åka bort? Du har kanske en hink? Fyll den med vatten och sval ner dina fötter. Det hjälper!

Kontakt

Studio Li
Tövädersgatan 10
754 31 Uppsala
Öppettider Mån-Tis 09:00–17:00

070 422 37 36
info@studioli.se

Boka Fotografering